Tecar je radiofrekvenčni aparat, ki deluje na principu segrevanja tkiv. Na tkivo delujemo s kapacitivno in rezistivno glavo, kar pomeni, da tretiramo površinska, kot tudi globinska tkiva.

Uporaba Tecar tehnologije je poglavitnega pomena v rehabilitacijskih terapijah, saj zmanjšuje bolečino, stimulira vensko in limfno drenažo, odpravlja bolečine v hrbtenici, pomaga pri poškodbah sklepov, kosti in mišic, odpravlja vnetja kit in burz, pomaga pri zdravljenju osteoporoze… Terapija je koristna tudi pri vseh vrstah športnih poškodb.

Metoda Tecar zaradi inovativne tehnologije deluje od znotraj. In ravno to je tisto, kar povzroči intenzivno stimulacijo na celičnem nivoju, spodbuja krvni obtok, zvišuje temperaturo in pospešuje fiziološke procese.

Tecar terapija je odlična kot povsem samostojna terapija v primeru zmanjševanja bolečin ali raznih vnetij, kot je npr.išijas, vedno pa jo uporabljam tudi kot dodatek masaži, saj je rezultat same masaže neprimerno boljši.

Zaradi širokega spektra delovanja tecar terapija pomaga pri skoraj vseh vrstah težav. Kljub vsemu pa ne smem pozabiti omenit absolutnih kontraindikacij, ki pa so nosečnost, srčni spodbujevalnik, rakava obolenja in seveda odprte rane ali poškodovana koža na mestu tretiranja.

Tibetanska masaža vratu in glave pa se osredotoča na po navadi največjo težavo našega časa in sicer bolečine on občutek zategovanja v vratu, okoli lopatic in v predelu ramen. Včasih se ti občutki kot bolečina stopnjujejo vse do glavobolov, mravljinčenja prstov na rokah ( predvsem ponoči ), nespečnosti in pekočega občutka med ali pod lopaticami.

Ker sta ti dve terapiji zelo kompatibilni, ju vedno kombiniram in učinki so v skoraj vseh primerih že po eni sami terapiji.

Kot nepogrešljiv pripomoček pa štejem tudi posebno ergonomsko orodje, ki dodatno pomaga pri sproščanju fascij, kjer se zelo velikokrat skriva srž naših bolečin.